DIZAJNHOLIK e-trgovina

Posjetite nas u Ilici 11 (dvorište)

Moj račun  Sadržaj košarice  Blagajna  
   
  Početna stranica » Shop » Namještaj » Naslonjači » » Recenzije Moj račun  |  Sadržaj košarice  |  Blagajna   
Proizvodi
Accessoires-> (456)
Dizajnart (9)
Hrvatski dizajn (54)
Lampe-> (266)
Namještaj-> (490)
  Kreveti (2)
  Naslonjači (52)
  Spremišta (81)
  Stolci (192)
  Stolovi (163)
Poklon bon
Posteri (6)
Tepisi (41)
Za klince (76)
Za njega (22)
Novi proizvodi više
SOFT EDGE CHAIR
SOFT EDGE CHAIR
1,190.00Kn
Pretraživanje
 
Upišite riječi koje želite pretražiti.
Napredno pretraživanje
Informacije
O nama
Dostava i povrat
Privatnost podataka
Uvijeti korištenja
Kontaktirajte nas
Muff Daddy 3,390.00Kn
po ivana ferencak Datum: Wednesday 12 August, 2009
Legendarna vreća Sacco koju su dizajnirali Piero Gatti, Cesare Paolini i Franco Teodoro, a koja je prošle godine proslavila svoj četrdeseti rođendan, prvi je moderni komad namještaja bez konstrukcije. Ova zapravo vreća za sjedenje od svog postanka ne prestaje inspirirati dizajnere. Sacco koji je još poznat pod nazivom „Vreća graha“ i „Stolac 1001 noći“, dugo je ležao kao ideja na papiru skriven u policama slavnih dizajnera jer ni oni sami nisu vjerovali u njegov uspjeh. Njegova je proizvodnja splet sretnih, gotovo slučajnih okolnosti, a proizvela ga je napredna i prema budućnosti okrenuta tvrtka Zanotta koja je još uvijek vlasnik licence. Postavši jedan od najpopularnijih dizajnerskih stolaca ikad, „otkačeni“ Sacco sve je uspio iznenaditi. Zamišljen kao sjedalica bez konstrukcije koja će biti ugodna, prilagodljiva svakom položaju tijela i- zabavna. To zapravo i jesu osnovne značajke „vrećastog“ namještaja. No, kako proizvesti prvi komad ovakvog namještaja, iako danas izgleda lagano i logično, dizajnerima je predstavljalo pravu zagonetku. Najprije su vreću htjeli napuniti vodom, no kako su htjeli da to bude lagan i prenosiv komad namještaja, to nije dolazilo u obzir. Prije no što su se dosjetili ovaj veseli mijeh od umjetne kože ispuniti polisterenskim (stiropornim) kuglicama, razmišljali su o zaista neobičnim rješenjima poput teniskih loptica i slično.
Sacco je nastao kao tipični predstavnik dekade šezdesetih koja je težila jeftinom, potrošnom i kratkotrajnom namještaju koji će odražavati težnju ka besklasnom društvu. Bila je to dekada socijalnih nemira, cvatućeg konzumerizma, hipi pokreta, svemirskih putovanja i optimizma. Sve to se može kao simbol naći u ovoj maloj, neuglednoj vreći koju su odijevali čak i modni dizajneri poput Missonija, na primjer. Zanimljivo je promatrati kako tijekom povijesti dizajna isti koncept preuzimaju mnogi dizajneri dajući mu vlastita viđenja. Čak i jedan od najvećih dizajnera današnjice koji je inače poznat po svojem minimalizmu i bazično pročišćenim formama, Jasper Morrison, nije odolio ovom konceptu koji je zapravo sve suprotno od onoga što Morison radi. Naime, u sustavu za sjedenje pod nazivom Oblong koji je dizajnirao za Cappellini, koristi se ista ideja- vreća ispunjena polistirenom. Samo, ove su vreće, u skladu s Morisonovom estetikom, kvadratičnog oblika i mogu se modularno povezivati uz pomoć patent zatvarača te postati fotelja, dvosjed, trosjed, puf i slično. Slične kvalitetne sustave, ali po neusporedivo manjoj cijeni pronaći ćete u našoj ponudi pod nazivom Helgo.
Vrećasti je namještaj uglavnom nepretenciozan, ugodan i zabavan. No, najšaljiviji nasljednik ovakvog koncepta namještaja je stolac „Muff Daddy“ koji je dizajnirao Kanađanin koji je školovan u Londonu, a trenutno živi u Berlinu, Jerszy Seymour. To je vrećasta sjedalica s glavom i ušima te dugim rukama na kojima se možete ispružiti ili koje možete obaviti oko sebe, već prema raspoloženju ondosno temperaturi sobe. Dostupan je u nekoliko jarkih boja te u varijanti od jeansa koja je i najpopularnija. Muff Daddy se može smatrati verzijom slavne Zanottine vreće za 21. stoljeće.
Jastučasti namještaj jednostavno poziva na to da u njega „uronimo“ i da se u njega „sklupčamo“. S tog su polazišta krenula braća Campagna, brazilski dizajneri poznati po svojim neobičnim dizajnerskim rješenjima kada su dizajnirali „Bou“ za talijansku kuću Edra. Boa je golema zmija koja obitava, između ostalog, u amazonskoj prašumi te je jasno odakle Brazilcima inspiracija. Boa ubija svoj plijen tako da se oko njega omota, no zagrljaji ovog jastučastog „beskičmenjaka“, zmije obučene u baršun, ugodni su, poželjni i posve bezopasni.
Ako ste dosad mislili da je jastučasta vrsta namještaja strogo rezervirana za dječje i mladenačke sobe, razmislite još jednom. Postavom jedne šarene, vesele vreće u strog interijer vašeg dnevnog boravka dobit ćete komad koji će vas tjerati na uvijek dobrodošli smijeh i- nestašluke.

Ocjena: 5 od 5 zvjezdica! [5 od 5 zvjezdica!]
Nazad Napiši recenziju

Kupi

Košarica više
0 proizvoda
Obavijesti više
ObavijestiObavijesti me o promjenama na Muff Daddy
Javi prijatelju
 
Javi prijatelju o ovom proizvodu.
Recenzije više
Muff Daddy
Legendarna vreća Sacco koju su dizajnirali Piero Gatti, Cesa ..
5 od 5 zvjezdica!
Jezici
Croatian English Deutsch Espańol
Valute


Sve cijene su prikazane s uključenim PDV-om


Ako imate pitanja ili primjedbe, molimo Vas obratite se našem Webmasteru.
©  Copyright 2010 www.dizajnholik.hr   Sva prava zadržana.

Korisni Linkovi

Pogledajte dio ponude u dućanu Muzeja suvremene umjetnosti,  Avenija Dubrovnik 17, Zagreb

Naša Facebook stranica